torsdag den 19. august 2010

Pandekagetema

Her er ca. hvad vi fik. Har ikke nogen egentlig opskrift ud over hvad jeg så, men hvertfald forretten og hovedretten er ret nemme at lave uden præcise mål.

Here it goes:
Forretten: Tortillapandekageruller med laks og torsk.

Man skal bruge:
- Tortillapandekager
- Røget laksfilet
- Røget torskefilet
- Asparges
- Rucolasalet
- Andre grønsager
- Smøreost natural
- Sølvpapir

Man lægger pandekagen på et stykke sølvpapir. Derefter lægger man enten nogle asparges med mellemrum på pandekagen (de skal ligge vandret/paralellel med vej du vil rulle), noget rucola spredt i et tyndt lag eller en anden grønsag man syntes passer dertil. Derefter lægges enten laksen eller torsken ovenpå, og smøreosten smøres på laksen i et tyndt lag. Nu rulles pandekagen stramt sammen og pakkes ind i sølvpapiret. De lægges i køleskabet i et par timer.
Når de skal serveres skæres enderne af hvor der ikke er så meget fyld, og herefter skæres rullerne i små ruller der ca er 5-7 cm brede.

Hovedretten: Tortillapandekager med kylling og grønsager

Man skal bruge:
- Tortillapandekager
- Kyllingebryst
- Olie
- Paprika, salt og peber
- Squash
- Løg
- Gulerod
- Peberfrugt
- Andre rodfrugter
- Salsa
- Cremefraiche
- Ost

Kyllingebrystet skæres i mellemstore tern, steges på en pande og krydres med paprika, salt og peber. Alle grønsagerne skæres i grove, men stadig mundrette stykker og kommes i et indfast fad. Der hældes lidt olie over samt salt og peber. Derefter steges de i ovnen ved omkring 200 grader. Grønsagerne steges indtil gulerødderne ikke er hårde længere.
Det hele sammensættes på tallerkenen ved at lægge kylling og grønsagerne på pandekagen sammen med salsa, cremefraiche og ost.

Dessert: Kokospandekager med ananas og vanilleis.
Er ikke helt sikker på opskriften, men ellers kan den nok findes på nettet.

Man skal bruge:
- Mel
- Æg
- Sukker
- Smør
- Kokosmel
- Ananas
- Flourmelis
- Vanilleis
- Evt. mynte

Først ristes kokosmelen på panden ganske lidt, herefter laves en ganske almindelig pandekagedej hvorefter kokosmelen puttes i. Pandekagerne laves.
Ananassen skæres i tynde skiver uden skal og midterstokken. Ananasskiverne lægges i et fad eller på en tallerken med flourmelis over sig (så de ca. er dækkede). De skal stå tildækkede i mindst en halvtime.
Pandekagerne foldes to gange og lægges på en bradeplade. Derefter fyldes de med 2/3-dele af det ananas der er, eller hvad man finder tilpas. Derefter hældes det ananassaft der er i fadet/på tallekernen ud over pandekagerne, og der drysses flourmelis over dem så de er let dækkede. Derefter skal de i ovnen på 225 grader i ca. ti minutter eller til flourmelissen næsten er smeltet.
De varme pandekager serveres med vanilleis, resten af ananassen, lidt kokos let drysset over og evt. mynte.

Håber i kan bruge det, eller bare blir lækker sultne. Det var hvertfald rigtig lækkert!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar