søndag den 31. januar 2010

Lichtfield Nationalpark og Katherine Gorges

Foerst vil jeg lige sige at denne com er ret daarlig at skrive paa saa hvis der skulle ryge et a eller noget andet paa vejen er det ikke med vilje. ;)

Den 3. januar havde vi en aftale med Andreas om at tage i Lichtfield Nationalpark. Vi valgte ikke at tage i Kakadu da naesten alle vejene var lukkede.
Andreas havde en campervan, men der var kun seler til 3 mennesker. Derfor tog mig og Maria Greyhound bussen ned til Bachelor Turnoff, som ligger nogle kilometer udenfor parken, mens Danni og Andreas koerte derned. Vi vidste bar ikke at mig og Maria ville blive smidt af paa hovedvejen et stykke udenfor Bachelor med alt vores lort da vi aftalte det hele. Vi kunne se afkoerelsen til Bachelor et stykke tilbage og skyndte os at ringe til Andreas og Danni omkring vores misplacering. Men de tog den selvfoelgelig ikke, og vi begyndte at frygte at de var koert far og vi ville ende med at skulle gaa de 15 km ind til Bachelor med rygsaek og det hele for at finde dem. hmm. Heldigvis ser Maria den hvide van og vi begynder at sprnge rundt for at de skal opdage os. Andreas ser ikke noget som helst, men Danni kan heldigvis godt genkende os og vi blir samlet op af en grinende Danni.
Inden vi koerer ind i selve nationalparken skal LUE (bilen) lige have lidt benzin paa. Det er ogsaa helt fint men efter 100 meter begynder den at hoppe og hakke og vil slet ikke op af nogen former for bakker. Men vi aer lidt for hende, krydser fingre og koerer videre. Der gaar meget traet, men vi kommer frem til den foerste vilde ting i Lichtfield. Det er nogle sygt store teramitboer - vi snakker 8 meter!! :O og vi taenker hold da op, har de smaa dyr lavet det!? Derefter koerer vi videre mod nogle vandfald. Det er twin vandfald og vi gaar af en natursti hen til det andet vandfald. Vi ahr vaeret saa praktiske at tage vores praktiske sandaler paa saa det goer ikke os noget at skulle igennem en masse vand paa vejen. Andreas derimod havde taget hans kaempe store trekkingstoevler paa og maatte hele tiden af og paa med dem fordi han ikke ville have dem vaade. Et ret sjovt syn. Isaar da de var ved at svoemme vaek fra ham.
Efter noget frokost blir vi enige om at vi nok hellere maa koere tilbage til tankstaionen og snakke med dem om bilen for vi fik ikke meget ud af alle fire og "kigge" paa den. Paa tankstationen siger de at det ikke har noget med deres benzin at goere, men at det maaske er noget med et filter (aha??), saa vi faar at vide hvor vi kan finde nogle mekaniker. Vi koerer tilbage mod parken hvor der er en som skulle vaere ret god. Desvaerre er han paa vej paa ferie saa han er ikke vildt interesseret i at goere for meget. Han leger lidt med bilen og toemmer lidt vand ud nogle forskellige steder og siger den skal fikses men jeg kan ikke sige mer. (Naada det havde vi ik regnet ud!?) Saa vi beslutter os for at koere til Adelaide River hvor vi skal overnatte og saa maa Andreas tage LUE til doktoren i Darwin.
I Adelaide River sker der intet, men vi overnatter paa en campingplads og faar lidt godt at spise. Vi skal alle fire sove omme bag i campervanen paa nogle madrasser saa det blir en ikke saa veludhvilende nat, da vi sover paa skraa og skal vende os efter de andre. Det sjove var at det havde regnet hele natten og Andreas's stoevler havde staaet saa de var overfyldte med vand. Saa alt det han havde gjort for at beskytte dem dagen foer var lettere spldt.

Naeste morgen staa vi igen paa Greyhound og tager den ned til Katherine. Vi har booket en tur fra Katherine ud til Nitmiluk/Katherine Gorges. Vi skal sove i telte derude og faar hurtigt indrettet os i to telte. Efter lidt frokost gaar vi en god tur ud til et lookout ud over gorgen (som i vores hoved hedder en flod, men dertil hoerer sig en laengere forklaring). Om aftenen er vi blevet lovet det vilde mad, men pga. lavsaeson kan vi vaelge mellem tre ting og er ikke alt for tilfredse. Men det smager nu godt nok. Matia faar det lidt daarligt og mig og Danni ender med at sidde og filosofere lidt alene. Da vi kommer ind i teltet (mig og Danni sov sammen og Maria sov alene) og har lagt os, kommer Danni med en ret sjov dog ret skraemmende og paranoia-agtig kommentar "Nanette - hvis der kommer en python og kvaeler os ligger lommerkniven ovenpaa hylden derovre" Hehe grinte meget af hende, hvorefter jeg blev lettere skraemt af alle lydene.
Naeste dag var det meningen at vi ville sygt tidligt op og gaa en lang tur men det pissede ned i laar tykkestraaler, saa vi ventede lidt. Derefter gik vi op for at faa vores fantastiske pandekagebuffet. Meeeeen selvfoelgelig har de heller ik det. Saa vi maa noejes, efter en lang diskussion, med to smaa cerealpakker og to stykker toast hver. Det var dejligt. Derefter gik pigerne i regnvejr mens jeg skrev dagbog indtil bussen kom efter os saa vi kunne komme mod Katherine.

Det var alt for nu :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar