søndag den 13. december 2009

Sydney

Den foerste dag i Sydney stenede vi indtil middag hvor vi fik tjekke ind. Efter lidt soevn tog vi paa udflugt rundt i Sydney. Vi kom op til Operahuset og blev hurtigt forbloeffet over hvor flot og stort og fantastisk det er. Harbour Bridge var ogsaa fantastisk stor og storslaaet. Derefter gik vi tilbage for at handle ind og faa lavet mad. Men om natten er der vild panik. Vi bliver vaekket ved en 23-tiden af brandalarmen. Foerst taenker vi det ikke andet end en joke, men Maria og pigen vi boede med Harry ser at alle de andre loeber rundt ude paa gangen. Saa vi springer op og faar hastigt taget de vigtigste ting og loeber derefter ned af alle brandtrapperne. Men men men nede i reseptionen faar vi lige saa paent at vide at det var en dum dreng paa 6. etage der havde sat den igang. Saa op i seng igen.
Naaeste dag skulle vi tidligt op (6.30) for at gaa op til operahuset for at proeve at koebe billetter til balletten The Sleeping Beauty. Vi er saa heldige at faa de sidste tre staende billetter der er! Nice. Efter glaeden over billetterne har spredt sig koeber vi en guidet tur rundt i Operahuset. Turen var rigtig rigtig god. Vi kom foerst ind og se en af de smaa sale nedenunder som bliver brugt til de provokerende ting. Derefter gik vi over paa bagsiden og ind af en doer til forhallen til symfoniorkesteretskoncertsal. Det foerste man laegger maerke til i denne kaempe forhal er at taeppet er lilla (YES) og tykt og bloedt og bar viser den klasse stedet har. Paa hele rundturen ser vi smaa film om Operahusets opstaaen mm og her ser vi den foerste. Derefter gaar vi ind i koncertsalen og hoerer Sydnyes symfoniorkester afholde proeve og HOLD DA KAEFT det lyder godt. Vi stod alle tre helt loeftede af musiken og havde slet ikke lyst til at gaa igen. Derefter gaar vi videre over til operasalen hvor der nu afholdes ballet. Denne sal var ogsaa forbloeffende og mens vi sidder der gaar det op for os at det er der vi skal vaere om aftenen og se ballet. iiih. Det sidste vi ser inden turen er omme er Utzon rummet, som man bruger til alverdens ting og ogsaa det er laekkert. Efter turen er vi alle glade og tilfredse og kan ikke vente til om aftenen.
Vi beslutter os for at tage ind paa et moderne museum der hedder Powerhousemuseum som ikke skulle ligge saa langt vaek. Men lige pludselig finder Danni ud af at det faktisk var lidt langt vaek. Men vi naaer frem og faaer spist vores mad. Det sjove/det vaerste er saa bare at inden vi er helt henne gaaer det op for os at vores hostel ikke ligger ret langt vaek derfra. Doh. Museummet er meget interesant og vi ender med at bruge en evghed derinde saa vi er helt doede bagefter.
Da Danni og Maria ingen paene sko havde til balletten om aftenen ender det med at de gaar paa skojagt mens jeg gaar hjem og sover. Efter noget soevn er de hjemme og vi begynder at lave mad. Men det er ligesom om at vi ik rgtig kan holde vores tidsplaner saa vi endnu engagn naermest aa loebe op til Operahuset saa vi kan vaere der i tide.
Balletten var rigtig god, men desvaerre var vi stadig ret saa traette efter al postyret i Bangkok og jetlag, saa nogle gange faldt vi en smule hen og gik glip af lidt. OEV. Saa derfor beslutter vi os for at naeste morgen sover vi laenge og foerst skal vaere klar kl 12.
Vi ender ogsaa med at sove saa laenge, men desvaerre er Maria ikke helt frisk. Saa mig og Danni begynder at finde ud af nogle ting med vores videre faerden. Vi har kun booket os ind for naetter i Sydney og denne aften var den sidste nat. Saa vores plan bliver at naeste nat vil vi tage med bussen til Melbourne og dagen skal vi bruge paa Bondi Beach. Det meste af eftermiddagen gaar med at vi render rundt og finder ud af en masse goegl om oerkenen og vores juleaften. Vi ender med at koebe en 10-dagestur rundt i oerkenen fra den 20. til den 30. og er derfor ude i oerkenen juleaften (vi takker alle sammen Kathrine Ott for det dejlige julepynt saa vi kan faa pyntet den naermeste kaktus og danse rundt om). Denne tur starter i Adelaide som er byen vi skal til efter Melbourne.
Vi beslutter os for at proeve at naa en baadtur rundt i Sydney Harbour inden der kun var de dyre tilbage med middag og alverdensgoegl. Men paa vejen op til havnen stoeder vi ind i denne ung mand. Og denne unge mand begynder at fortaelle os om dette fantastiske frisoertilbud fra en ny salon som er skabt af dem som har lavet haar paa alle Australias next topmodelpigerne. Vi taenker wow fedt (isaer mig med den mistaenkelige haarfarve.) Saa vi faar en tid naeste dag kl 14 og vaek er planen om Bondi Beach. Og ja vae var ogsaa vores baadtur, saa vi gaar istedet over i botanisk have og flader lidt.
Naeste dag pakker vi det meste af morgenen og er saa heldige at vores roomie Harry vil moedes med os senere saa vi kan lade bagagen staa og ikke behoever at betale for den. Vi gaar derefter ned til havnen i et hastigttempo (igen) for derefter at finde ud af at den tur vi gerne ville paa ikke sejler den dag. Naa det var traels men heldigvis finder vi en anden og kommer ikke ret lang tid efter ud paa en baad og faar set en masse. Efter lidt mad gaar turen ned til frisoeren, og vi er meget spaendte. Det ender i 3,5 timers frisoersjov og nogle nye laekre frisurer.
Efter at have hentet bagagen og smurt noget mad saetter vi os i bussen. Den sindsyge bus. Vi faar uddelt saede og da vi er de foerste der har bestilt skal vi ogsaa sidde foran, altsaa heeeelt foran. Saa mig og Maria sidder hele turen og er lettere skraemte over den lidt vilde koersel, vores saeder og at selerne til tider ikke gider noget. Saa naar man foerst havde faaet den paa beholdt man den paa. Desvaerre var de bar til tider saa stramme at jeg troede jeg skulle doe af det istedet for vinduet. hmm.
Ved en 8-tiden naeste morgen er vi i Melbourne og efter lidt soegen finder vi Marias fars faetter som vi skal bo ved her i Melbourne. Ken som han hedder og hans kone Colleen bor langt uden for alting i buschen. Her er rigtig hyggeligt og idyllisk, men ogsaa koldt. For aabenbart er december kun en tidlig sommermaaned og det har derfor nogle dage kun vaeret 10-15 grader, men det er nu som vinden blaeser her.
Den foerste dag laver vi ikke andet end lidt videre planlaegning og gaatur rundt i buschen. Og lykken var da vi om aftenen faar frikadeller. uhm. Naeste dag blir det vildt; vi tager foerst ind til denne chokoladeforretning (mmmh chokolade) som Colleens soester har sammen med sin mand. Efter at bilen er lettere brudt sammen bliver vi hentet af Ken og koert til Ballarat Wildlifepark. Og hvor er denne fantastisk! Det foerste der sker da vi kommer ind er at vi faar lov at roere ved en koala (YES YES YES!) som bar er verdensbloedeste dyr. Derefter foedrer vi to af de mange hundrede kaengururer der render frit rundt i parken. De er ogsaa bar vildt soede og dejlige og meget bloede at kaele for. Jeg blev lettere euforisk over dette besoeg da det bar er hvad jeg saa gerne ville proeve hernede. Men ja parken er fantastisk og vi kommer ogsa til at roere en wombat, den er dog ikke lige saa soed og bloed som de andre to. Kunne skrive i hundrede aar eller naesten om parken, men undlader dog. Om aftenen tager Ken og Colleen os med ud at spise og hvor var det laekkert og dejligt.
Idag som er den tredje dag her har vi vaeret paa en lang koeretur med ken ned til noget der hedder de 12 apostle, dog er det kun ca. 8 tilbage eller noget, men flot er det. Det minder os alle meget om vesterhavet, hvor havet ligesom graver sig vej ind i sandet (ligesom oppe ved Nr. lyngby) her har det saa bar efterladt nogle kaempe stykker tilbage ude i vandet. Nogle er bar faldet sammen med aarene. Efter nogle lange gaature dernede tog vi hjem og fik T-bonestea og hygge. Dejligt.
Det var alt for nu.

1 kommentar:

  1. Lyder lækkert! (:
    Jeg synes det er ret fedt, at den egenskab du sætter højest ved dyrene er blødhed... ;)

    Held og lykke på den videre færden!
    Hilsen Sieker

    SvarSlet